Domácí tým USK „M“ triumfoval na 13. ročníku Troja Florbal Cup 2020 – Memoriál Michala Makovského

Domácí tým USK „M“ triumfoval na 13. ročníku Troja Florbal Cup 2020 – Memoriál Michala Makovského

Po osmiletém čekání dokázali slalomáři z pořádajícího týmu USK „Micháč“ potřetí opanovat florbalový turnaj vodáků. V dramatickém finále zvítězili nad rychlostními kanoisty TJVS Kadaň „A“ těsně 6:5. Loňští vítězové Kajakáři Dukla letos nezvládli proniknout skrz semifinále a v souboji o bronz udolali v dramatické koncovce raftaře z Tunel Team, kteří tak stejně jako v minulém roce skončili na bramborové příčce.

Obě závěrečná utkání byla nesmírně dramatická a až do posledních vteřin se bojovalo o vítězství. Ve finálovém zápase vyšel start do utkání lépe borcům z Kadaně, kteří po chybách domácího týmu v obraně snadno vedli 2:0. Domácí tým však dokázal rychle odpovědět a vsítit kontaktní gól. Nakonec přítomní diváci mohli ve finále vidět gólové hody, jelikož slalomáři z USK zvládli duel otočit a nakonec zvítězit 6:5. Konečně tak po svém přejmenování na počest zesnulého zakladatele turnaje Michala Makovského, po kterém je turnaj od roku 2014 pojmenován, zvítězili jako tým s názvem USK „Micháč“. Rychlostní kanoisté z Dukly se nenechali rozhodit semifinálovou prohrou s Kadaní a v souboji o bronz porazili raftaře Tunel Team. Zápas sice nenabídl tolik gólů, vyrovnaný byl však podobně a až v posledních vteřinách utkání dokázali „Dukláci“ skórovat vítězný gól a zajistili si bronz vítězstvím 3:2.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Už tradičně se divákům představili známí sportovci z různých vodáckých odvětví jako olympijští medailisté Lukáš Trefil a Dan Havel, letošní mistr Evropy Vít Přindiš nebo singlkanoisté Tomáš Rak a Lukáš Rohan. Na turnaji se představili slalomáři, rychlostní kanoisté, raftaři, sjezdaři a také vodáci turisté. Bohužel po loňské premiéře jsme letos museli oželet účast veslařů, kterým turnaj kolidoval s ME ve veslování na trenažerech, což dostalo překvapivě přednost před florbalovým vodáckým svátkem. Mrzí nás účast „pouhých“ dvanácti týmů, jelikož to bohužel byl jedna z nejslabších počtů v historii turnaje, proto doufáme, že se všichni pro příští rok polepšíme a dáme dohromady vícero týmů a třeba znovu uskutečníme turnaj ve dvou dnech, jako tomu bývalo dřív.

Z utkání Kadaň vs. domácí tým / F: Jakub Pexa
Z utkání Kadaň vs. domácí tým / F: Jakub Pexa
Medailisté Troja Florbal Cup – Memoriál Michala Makovského 2020 / F: Jakub Pexa
Medailisté Troja Florbal Cup – Memoriál Michala Makovského 2020 / F: Jakub Pexa

Před pavoukovou částí turnaje proběhl také třetí ročník individuální soutěže Micháč Trophy, kde zvítězil zástupce rychlostňáckého týmu Splašenej Lenochod. Všem zúčastněným, rozhodčímu, divákům, fotografovi, kapele Sjeté Noty, provozovateli restaurace Loděnice a firmě Hiko chceme moc poděkovat za účast, předvedené výkony, které se bezpochyby rok co rok zlepšují, a podporu celého turnaje. Jsme rádi, že vás to baví tak, jako to baví nás. Těšíme se na další tentokráte už 14. ročník. Děkujeme i všem, co nám pomohli s přípravou a průběhem turnaje, bez vás by to nešlo…

Za organizační tým USK „M“

Lukáš Rohan

Více fotek od Kuby Pexy najdete na Zonerama/Kanoe.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: