Krumlovský vodácký maraton oslavil své patnácté narozeniny

Krumlovský vodácký maraton oslavil své patnácté narozeniny

Již patnáctý ročník Krumlovského vodáckého maratonu zažili jeho závodníci a návštěvníci 14. října 2017. Mezinárodně oblíbený a uznávaný závod rok od roku získává na své popularitě, o čemž svědčí i zvyšující se počet závodníků, a to jak v hlavním závodě, tak i v pátečních sprintech.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Během letošního roku se podařilo vše, co se podařit mohlo. Počasí přálo, vítr nefoukal, Povodí Vltavy přispělo zvýšeným průtokem z Vyššího Brodu, a navíc se letos povedl, jak v Rožmberku, tak ve zmíněném Vyšším Brodě, start bez jakýchkoliv komplikací či diskvalifikací. O problémech se starty organizátoři dlouhodobě věděli a letos se rozhodli zakročit. Každý start dostal své video rozhodčí, kteří jej monitorovali a natáčeli záznam. Bohudík k žádným zádrhelům nedošlo a organizátoři nemuseli, až na pár výjimek, nic řešit. Start kategorie K2 se zároveň posunul o cca 200 metrů po proudu, čímž byl nejrychlejší kategorii závodu zaručen hladký start a bezpečný průjezd prvním jezem.

Letos také poprvé mohli nejen diváci sledovat souboj hned tří dračích lodí. Po několika letech závodu si tradiční posádka této kategorie, město Štětí, našla dva soupeře. Českobudějovickou posádku Máš hlad? a maďarskou posádku z města Mosonmagyaróvár. Z tohoto souboje vzešla vítězně posádka Máš hlad?, která svým soupeřům nedala šanci.

Závod nakonec ovládla posádka K2 ve složení Tomáš Ježek a Jakub Zavřel s časem 2:05:31, přestože se hned po startu vykoupala a stahovala tak velké časové manko.

A co vy, byli jste na maratonu jako závodníci nebo jako fanoušci?

Příští rok se na maraton můžete těšit 13. října 2018.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: