Vodácká 30 se vydařila i letos

Vodácká 30 se vydařila i letos

V sobotu 14. ledna 2017 se na Šerlichu v Orlických Horách jel běžkařský závod Vodácká třicítka za hojné účasti 109 závodníků z celé České republiky. Vodáci všech kategorií se v bílé stopě utkali již poosmnácté.

I přes vytrvalé sněžení během sobotního dopoledne se podařilo organizátorům udržet trať v dobrém stavu a zajistit tak závodníkům ideální podmínky pro dramatický závod. Neopakovatelná atmosféra závodů přilákala borce z více než třiceti vodáckých oddílů a klubů, kteří si to rozdali na trati mezi Šerlichem a Pěticestím, kde byla občerstvovačka s kontrolou.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Závod odstartoval ve čtyřech vlnách a po klidném startu se vytvořil vláček nejrychlejších běžců, který se držel pohromadě až ke stoupání na Tetřevec. Průběžný čas na kontole dával tušit, že i přes padající nový sníh nebudou časy o mnoho pomalejší než v předchozích letech. I přes tvrdou dřinu a výborné výkony závodníků nakonec traťový rekord Vojty Procházky odolal.

V nejprestižnější kategorii Muži PRO dojel s nejrychlejším časem závodu Vlasta Morávek (SK Žamberk) před Mírou Brabcem (Sparta Praha) a Jakubem Březinou (SK Modrá Hvězda). Kategorii juniorů kralovala Sparta Praha s nejrychlejšími Martinem a Tomášem Sobíškovími před Jakubem Brabcem.

Uznání zasluhují i juniorky, mezi kterými to letos nejrychleji jelo Štěpánce Sobíškové před Monikou Černohousovou ze Žamberka a Lucií Doležalovou z party Lemounů. V kategorii ženy PRO to nejvíce slušelo na nejvyšším stupni Adéle Koclířové (SK Letohrad). Nicméně obdiv a uznání si zaslouží i Zuzka Jedličková a Ludmila Kotěrová, jež skončily na druhém, resp. třetím místě.

Vodácká 30

Za zmínku stojí hojná účast v dětských kategoriích na 3 a 7 km, kde si to mezi sebou rozdalo na třicet dětí vodáckého potěru.  Od samého začátku dětských závodů bylo zřejmé, že mezi výslednými časy závodníků budou značné rozdíly vzhledem k výkonostní pestrosti závodního peletonu, ale o to větší radost dětí byla v cíli, kde každý účastník obdržel diplom a ocenění od sponzorů.

Pro nejednoho z nejmenších závodníků byla  účast na prestižních závodech Vodácké 30 tak atraktivní, že si speciálně pro tuto příležitost napsal Ježíškovi o novou běžkařskou výbavu, jen aby měl na čem jet.

Vodácká 30

Tradičně nejhojnější byla účast v nejdůležitější kategorii závodu – PRO RADOST. I přes nedočkavost mnohých běžců a ulitý start prestižáků se podařilo dojet všem závodníkům s úsměvem a za světla. Skrze rychlé časy i těch kochajících se závodníků se nekonalo vyhlašování tradiční kategorie Nočních Jezdců.

Vodácká 30

Pohodová atmosféra závodů se večer přenesla na nedalekou Masarykovu chatu, kde Jirka Choroš Hron ukázal obrázky spojené s vyprávěním o jeho cestách se seakajakem do teplých vod Indonésie, po němž se slavilo a zpívalo dlouho do noci.

Vodácká 30

Velký dík patří všem členům pořádajícího oddílu TJ KVT Pardubice, kteří závod připravili a zajistili jeho hladký průběh. Akce se vydařila také díky sponzorům HIKO Sport, Panenka Paddles, HUDY Sport, PINGUIN, Sasquetch, Kutlíci, SWIX, Fischer, MARS Svratka, ZET KAYAKS, KYLIE a Peklo Čertovina.

Kompletní výsledky všech katogorií najdete na http://kvt.pardubice.cz/v30.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: