TNP rozšiřuje nabídku pádel o další materiály listů, s novinkami myslí také na rybáře

TNP rozšiřuje nabídku pádel o další materiály listů, s novinkami myslí také na rybáře

Značka TNP je stálicí mezi tradičními českými výrobci kvalitních pádel a dalšího vodáckého vybavení. Příští rok pro ni bude jubilejní – oslaví celých 25 let na trhu. Je to určitě důvod k nostalgickému ohlédnutí, ale také skvělá příležitost k uvedení několika novinek. Po důkladném testování během letní sezony se do nabídky dostávají vylepšené verze pádel na divokou vodu Rapa Carbon a pro mořský kajaking Wolferine Carbon. Obě pádla mají listy ze zcela nového materiálu, polyamidu plněného vysokým podílem dlouhých karbonových vláken. Samostatnou kapitolou jsou pak novinky na kayak fishing – pádlo Catch a speciální jednoruční dřevěné minipádélko.

Vylepšená pádla na moře i divokou vodu: Wolferine Carbon a Rapa Carbon

Touringové pádlo Wolferine má za sebou několik sezon na jezerech i mořích a dobře jej prověřily jak celé rodiny s dětmi, tak kajakoví dobrodruzi. Bylo tedy dobrým kandidátem na inovaci ve formě listu stejného tvaru, ovšem z tužšího, ale zároveň o něco lehčího materiálu, kterým je polyamid plněný karbonem. Wolferine Carbon je stejně jako původní verze dodáván v mnoha variantách: na duralové, sklolaminátové nebo karbonové žerdi a v délkách 180 – 240 cm. V nabídce je jako jednodílné, dvojdílné s klasickou, YP nebo Z spojkou, v základní verzi s žerdí o průměru 30 mm a ve verzi Light pro juniory s 28 mm žerdí. S ohledem na charakter materiálu jsou listy pádla Wolferine Carbon (o ploše 655 cm2) dodávány jen v černé barvě.

Ani milovníci divoké vody příští sezonu nepřijdou zkrátka, do nabídky TNP se dostává nová verze pádla Rapa v provedení s listem ze stejného výše zmíněného, o karbon obohaceného materiálu. Rapa Carbon si během minulého léta odbyla zkušební jízdy od Čerťáků přes rakouské řeky až po Soču a je určitě zajímavým  přírůstkem do nabídky TNP pádel pro divokou vodu. Vyšší pevnost listu a jeho o něco nižší hmotnost v kombinaci s prověřeným tvarem z něj dělá slušný upgrade ve velmi dobrém poměru cena / výkon. Rapu Carbon – opět s listem pouze v černé barvě a o ploše 713 cm2 – lze pořídit na duralové nebo kompozitní žerdi v délkách 180 – 240 cm jako jednodílné, dvojdílné nebo čtyřdílné pádlo s obvyklými TNP spojkami. Průměr žerdi lze zvolit 30 mm nebo 28 mm (ve verzi Light). Podrobnější recenzi tohoto pádla najdete v posledním tištěném Pádlerovi.

Vychytané novinky pro kayak fishing

Kayak fishing si získává v našich vodách rok od roku větší popularitu a čím dál více rybářů míří za svými úlovky do Skandinávie i jinam. Přitom správně zvolené vybavení může dramaticky zvýšit šanci na úspěšný lov a nezapomenutelný zážitek jak z tuzemského víkendu, tak z dovolené na moři. Přesně za tímto účelem se v nabídce TNP objevuje nové pádlo Catch se speciálním tvarem listu, který by se měl stát rybářům praktickým pomocníkem. List z polyamidu plněného sklem o ploše 547 cm2 je opatřen třemi praktickými výřezy.

Prvním z nich je záchytný hák, sloužící k přitáhnutí či zachycení se u břehu nebo k přitáhnutí předmětů ke kajaku (1). V nejnižším bodě listu (2) má pádlo zářez na rybářský vlasec, který pomůže k vyproštění zaseklého vlasce s návnadou ze dna či větví. Vnější strana listu je pak opatřena hrubou hranou (3), jež umožňuje lepší odražení lodi od břehu, kamenů apod. Jak to vlastně funguje ve skutečnosti si můžete přečíst v recenzi na našich stránkách… Pádlo Catch je standardně dodáváno na duralových i kompozitních žerdích o průměru 30 mm v jednodílné nebo dvojdílné verzi s obvyklými TNP spojkami.

Druhou novinkou pro rybáře je jednoruční minipádélko, jinak také čabradlo. Je to šikovná věc, kterou můžete mít vždy po ruce a snadno se ovládá. Je dřevěné, má oválnou rukojeť a neváží ani půl kila. I zde je list obdobně opatřen praktickými výřezy: záchytným hákem (1) a hrubou hranou (2).Minipádelko je určitě dobrým pomocníkem pro menší manévry s kajakem, pokud nemáte zrovna k dispozici obě ruce.

Rok 2017 ve znamení oslav

Příští rok je pro značku TNP (a jejího výrobce, firmu Laminex s.r.o.) jubilejním. K výročí si firma nadělí nový web, který by měl být údajně spuštěn ještě v zimě. Oslavy čtvrtstoletí na trhu se podle organizátorů ponesou hlavně ve znamení různých soutěží o pádla i další vybavení pro vodáky. Stačí tedy sledovat firemní webové stránky a sociální sítě.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: