Podzimní Chrudimka pod Sečí se vydařila

Podzimní Chrudimka pod Sečí se vydařila

Skautům z Ronova se po jarní pauze podařilo opět vyjednat podzimní splutí Chrudimky a přes trochu chladnější počasí, než bylo minulý týden, se více než 400 vodáků vyrazilo rozloučit s touto malebnou říčkou tekoucí v Pardubickém kraji.

Zatímco se vodáci pomalu oblékali a připravovali na břehu, kolem jedenácté hodiny se otevřela výpust přehrady VD Seč a koryto se začalo plnit vodou. Ještě pivo a bramborák a můžeme na vodu!

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Na desetikilometrovém úseku od nádrže a Mezisvětím se účastníci vezli na slíbených 9 m3 vody, obvykle je pod přehradou pouze minimální průtok a Chrudimka je svedena do trubek. Řeka pod přehradou Seč pěkně teče údolím, meandruje, občas vás zhoupnou peřejky. Projedeme pod Markovou skálou po pravé straně a už se blížíme k vodní nádrži Seč II, která nás přivítá svým zhruba půlkilometrovým vzdutím.

Podzimní Chrudimka pod Sečí

To je zakončeno přibližně 5 metrů vysokým jezem, který se stal jako již tradičně pro některé odvážlivce výzvou ke sjetí. Samozřejmě nechyběli diváci na břehu, kteří čekali na plaváčky a potleskem odměňovali kajakáře, kteří jez úspěšně zdolali.

Podzimní Chrudimka pod Sečí

Pak už se údolí otevírá, Chrudimka vteče mezi louky a blížíme se do Bojanova, kde na nás čeká malé doplnění energie. Cestou jsme překonali celkem tři sjízdné jezy, které nám zpestřily plavbu a nechybělo ani prodírání se vrbičkami. Vystupujeme u mostu v Mezisvětí, dál je vodárenské pásmo a nesmí se pokračovat v plavbě.

Podzimní Chrudimka pod Sečí

Chtěli bychom touto cestou poděkovat především Krajskému úřadu v Pardubicích, Povodí Labe s.p. v Hradci Králové a všem účastníkům vodoprávního řízení za umožnění uspořádání této skvělé vodácké akce.

Podzimní Chrudimka pod Sečí

Doufám, že se s většinou účastníků uvidíme na tradičním Zamykání Doubravy, které se uskuteční v sobotu 15. října a také, že nám budou úřady a počasí nakloněny a opět se podaří vyrazit na Jarní Chrudimku pod Sečí.

Zkušenosti čtenářů

Honza

Paráda, děkuji pořadateli.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: