Marek Šimíček

Marek Šimíček

Byl od mladých let závodním hasičem. Pádlování se mu zalíbilo v roce 1992 na kurzu s gymnáziem. Následoval instruktorský kurz a pak mnohaletá vodácká pauza. Poté se k vodě opět vrátil a přes různé Moravice a Hrony se dostal až do destinací jako Bajkal, Albánie, Norsko, Korsika a další.

Články autora

Sibiř na katamaránu

Sibiř na katamaránu

Z jezerního kajaku a klidné vody jsem v posledních letech přesedlal spíše na vodu divokou a po několika sjetých řekách v Norsku a Albánii byl už absťák po Sibiři příliš velký.

S nafukovacím katamaránem na řekách Altaje

S nafukovacím katamaránem na řekách Altaje

Altaj byl původně v plánu už vloni. Jenže okolnosti mne nakonec zavály na Sajanskou Oku, a byla z toho akce z říše snů! Pohádka sibiřského podzimu, při které vás každý den napadá, že takovou žluť snad u nás v Evropě ani nemáme (článek z Oky vyšel v Pádlerovi 3/2018). Jenže na Altaji vás přesně tohle bude napadat zase!

Chorvatský Rab – Tak si představuju léto s kajakem

Chorvatský Rab – Tak si představuju léto s kajakem

Ve čtvrtek třicátého dubna vyzvedávám ve Svésedlicích ve firmě Havel Composites nové uhlíkové pádlo a v Břeclavi v Gumotexu lodě. Ke kajaku Seawave, který výborně sloužil při loňském pádlování po Bajkalu přibírám ve druhém pytli ještě Framuru – novinku minulého roku. Má být ještě rychlejší a díky jiné konstrukci užší z venku, a přitom širší zevnitř… Tak uvidíme!