Tomáš Ulrych

Články autora

H2Ovada v Tessinu

H2Ovada v Tessinu

Po nezdařeném plánu na pádlování začátkem května jsme s Matějem vyrazili spravit si chuť o něco později. Je pátek patnáctého odpoledne a nás čeká týden skvělého pádlování. Osm a půl hodiny za volantem a jsme tam, kde jsme chtěli být. Ráno nás probouzí slunce po několikadenních vydatných srážkách, takže vody je všude kolem až dost, stačí si vybrat, kde začneme.

Nepál trip na Thuli Beri: díl třetí

Nepál trip na Thuli Beri: díl třetí

Máme za sebou nádherné pádlování na řece Thuli Beri a nyní nastal čas na to se podívat do hor. V posledním dílu deníku z našeho nepálského tripu se dočtete o Mardi Himal treku s překonáním hranice 4000 m.n.m. Cesta je v průvodci vypsaná na 9 dní, my máme jen pět, takže to asi bude chtít sportovní tempo…

Nepál trip na Thuli Beri: díl druhý

Nepál trip na Thuli Beri: díl druhý

V prvním dílu našeho vyprávění o tripu do Nepálu jsme se rozpádlovali na řekách Seti Kola a Madi Kola a přesunuli se letadlem do Jufalu a dále pak do Dunaie, odkud nyní vyrážíme na hlavní cíl naší cesty, řeku Thuli Beri.

Nepál trip na Thuli Beri: díl první

Nepál trip na Thuli Beri: díl první

Všechno to začalo v lednu 2013, kdy mi do emailu dorazila pozvánka k účasti na kajakářské expedici v Nepálu, která se měla konat v listopadu 2014. V plánu bylo během jednoho měsíce v osmi lidech sjet několik himalájských skvostů, s hlavním cílem na řece Thuli Beri.