Alena Kalášková

Alena Kalášková

Redaktorka

Alena Kalášková (1987) je redaktorkou časopisu a webu Pádler. Absolventka Provozně-ekonomické fakulty ČZU v Praze se ale vystudovanému oboru zatím věnovat nestihla. Na vodě pádluje od malička, nejprve na barace, později na kajaku. Svého manžela potkala kde jinde, než na vodě. Má dva malé syny, se kterými je momentálně na rodičovské dovolené.

Články autora

Zimní malé Čerťáky od H2O Bandits

Zimní malé Čerťáky od H2O Bandits

Kluci z H2O Bandits vyrazili na Valentýna na Čerťáky za 6 m3. Nejen, že nám o svém splutí napsali článek, ale dokonce sestříhali i video. I když byl únor, tak se urodilo několik rozplaveb a dokonce zlomili pádlo!

Stihněte nejnižší startovné na Orlice Cup 2016!

Stihněte nejnižší startovné na Orlice Cup 2016!

V sobotu 23.4. proběhne v okolí Chocně třetí ročník závodu Orlice Cup, jarního extrémního závodu tříčlenných týmů v disciplínách běh, MTB a kajak. Závod lze absolvovat také jako jednotlivec. Jen do konce února se lze registrovat a zaplatit startovné na Orlice Cup 2016 v nejnižší sazbě! Více informací hledejte na oficiálních stránkách závodu.

Lipno I. pouští 6 kubíků – malé Čerťáky tečou

Lipno I. pouští 6 kubíků – malé Čerťáky tečou

Vodní nádrž Lipno I. aktuálně vypouští do koryta řeky Vltavy 6 kubíků vody a je tedy možné vyrazit na splutí populárního úseku od lipenské přehrady po vlakovou zastávku Čertova stěna. Jak vypadají Čerťáky za 6 kubíků si přečtěte v článku od Honzy Choutky, aktuální stav vody pak můžete sledovat na webu Povodí Vltavy. Odstávka turbín a s ní spojené pouštění vody má trvat do 22.2.2016.

Hladina v Orlické přehradě dosáhla normálního stavu

Hladina v Orlické přehradě dosáhla normálního stavu

Zdá se, že dobám, kdy bylo možné surfovat na vlně či objevovat zaplavené vesnice v původním korytě Orlické přehrady, opět na nějakou dobu odzvonilo. Dle serveru idnes.cz se hladina v přehradě zvedla oproti letnímu stavu o 9 metrů a dosáhla tak hranice 348 metrů nad mořem, což je běžná výška podle manipulačního řádu. Přehrada také začala upouštět vodu. Oproti loňskému roku má být letos prioritou udržet v přehradách co nejvíce vody a upouštět ji pomalu.

Holčičí video z Doubravy

Holčičí video z Doubravy

Holky z Blond riders vyrazily na klasickou jarní akci – Odemykání Doubravy. Jak se jim podařil sjezd Martinské peřeje a dalších zákeřných míst v údolí pod Pařížovskou přehradou? Podívejte se v jejich videu.