Martin Lavay

Články autora

Sjíždění řek v komiksech 4

Sjíždění řek v komiksech 4

V časopisu Zápisník, Svobodném slovu i v samostatných knihách a sci-fi sériích. Dravé řeky plné peřejí a vodopádů, balvany a ostré skály uprostřed proudů, vyvrácené stromy v zátočinách i napříč přes hladiny toků, divoké pralesy nebo kamenité pouště okolo, ale hlavně neohrožení cestovatelé na člunech, vorech nebo jiných plavidlech v centru všeho dění. Takto většinou vykreslují komiksy, splouvání řek. Vodácké komiksy – typické i avantgardní kresby či malby s bublinami – rozhodně nejsou určeny jen dětem nebo vodácké omladině. Světoví i naši autoři vytvářejí i díla pro drsné odrostlejší (mnohdy i nejvyšší umělecké kvality). Populárním komiksům a jejich kouzlu tak podléhají mladí i letití.

Sjíždění řek v komiksech 2

Sjíždění řek v komiksech 2

V sérii Tintin a v časopisech Veselé obrázky, Pionýr, Sedmička, Pionýrská stezka a ABC. Dravé řeky plné peřejí a vodopádů, balvany a ostré skály uprostřed proudů, vyvrácené stromy v zátočinách i napříč toků, divoké pralesy nebo kamenité pouště okolo, ale hlavně neohrožení cestovatelé na člunech, vorech nebo jiných plavidlech v centru všeho dění. Takto většinou vykreslují komiksy, splouvání řek. Vodácké komiksy – typické i avantgardní kresby či malby s bublinami, rozhodně nejsou určeny jenom dětem nebo vodácké omladině. Světoví i naši autoři vytvářejí díla i pro drsné odrostlejší (mnohdy i nejvyšší umělecké kvality). Populárním komiksům a jejich kouzlu tak podléhají mladí i letití.

Sjíždění řek v komiksech 3

Sjíždění řek v komiksech 3

V časopisech Malý čtenář, Mladý hlasatel, Junák, Vpřed a v komiksech na motivy povídek a knih Jaroslava Foglara. Dravé řeky plné peřejí a vodopádů, balvany a ostré skály uprostřed proudů, vyvrácené stromy v zátočinách i napříč přes hladiny toků, divoké pralesy nebo kamenité pouště okolo, ale hlavně neohrožení cestovatelé na člunech, vorech nebo jiných plavidlech v centru všeho dění. Takto většinou vykreslují komiksy, splouvání řek. Vodácké komiksy – typické i avantgardní kresby či malby s bublinami – rozhodně nejsou určeny jen dětem nebo vodácké omladině. Světoví i naši autoři vytvářejí i díla pro drsné odrostlejší (mnohdy i nejvyšší umělecké kvality). Populárním komiksům a jejich kouzlu tak podléhají mladí i letití.

Sjíždění řek v komiksech 1

Sjíždění řek v komiksech 1

V časopisech Sluníčko, Mateřídouška, Květy, Čtyřlístek a Ohníček. Dravé řeky plné peřejí a vodopádů, balvany a ostré skály uprostřed proudů, vyvrácené stromy v zátočinách i napříč toků, divoké pralesy nebo kamenité pouště okolo, ale hlavně neohrožení cestovatelé na člunech, vorech nebo jiných plavidlech v centru všeho dění. Takto většinou vykreslují komiksy, splouvání řek. Vodácké komiksy – typické i avantgardní kresby či malby s bublinami, rozhodně nejsou určeny jenom dětem nebo vodácké omladině. Světoví i naši autoři vytvářejí díla i pro drsné odrostlejší (mnohdy i nejvyšší umělecké kvality). Populárním komiksům a jejich kouzlu tak podléhají mladí i letití.

Sjíždění řek v komiksech 1

Sjíždění řek v komiksech 1

Dravé řeky plné peřejí a vodopádů, balvany a ostré skály uprostřed proudů, vyvrácené stromy v zátočinách i napříč přes hladiny toků, divoké pralesy nebo kamenité pouště okolo, ale hlavně neohrožení cestovatelé na člunech, vorech nebo jiných plavidlech v centru všeho dění. Takto většinou vykreslují komiksy, splouvání řek.

Sjíždění řek v dobrodružných knížkách a románech (čeští autoři)

Sjíždění řek v dobrodružných knížkách a románech (čeští autoři)

Navazujeme dnes na minulý díl, ve kterém jsme si představili vodáky objevující se v dílech zahraničních autorů a dnes si představíme vodáky v dílech autorů tuzemských.

Sjíždění řek v dobrodružných knížkách a románech (světoví autoři)

Sjíždění řek v dobrodružných knížkách a románech (světoví autoři)

Vory řítící se po hladinách podzemních toků do středu Země, skládací čluny stopující v neprobádaných končinách pravěké obludy, plavidla dobrodruhů ohrožovaná smrtícími šípy domorodců, ale i zabedněné sudy s otlučenými a úpícími posádkami nebo plovoucí akademie umění mezi okurkami – hlavní hrdinové dobrodružných knížek velmi často splouvají divoké toky v nejrůznějších plavidlech.

Filmová Cesta do pravěku… doopravdy!

Filmová Cesta do pravěku… doopravdy!

Pojďte prozkoumat skutečně existující místa po kterých se toulali hlavní hrdinové slavného filmu Cesta do pravěku společně s chlupatými mamuty, šavlozubými tygry, těžkotonážními stegosaury a dalšími prehistorickými obludami…