Anton Poliščuk

Články autora

Letní pohoda ve Švédsku

Letní pohoda ve Švédsku

Do Švédska jezdíme rádi, protože tento nádherný a okouzlující stát vždy poskytne vše, o čem sníme – překrásnou přírodu a skoro úplnou samotu, kterou nenajdete v létě v žádném jižním přímořském státě. Nejtěžší na celém výletě do Švédska je cesta, ale určitě to stojí za to.

Kolem Elby za 4 dny

Kolem Elby za 4 dny

Cesta do Piombina trvá necelých 14 hodin přímo do přístavu. Lístky na trajekt se dají koupit přímo na první benzínce při příjezdu do města, za stejnou cenu jako u hlavních pokladen, bez žádných přirážek. Na Elbu se dostanete snadno i vlastní lodní dopravou. Přeplout z Piombina na ostrov je přibližně 10 km za častého doprovodu trajektů. Je to jen na vás jak se rozhodnete. Za sebe musím říct, že při připlutí do Portoferrairo byly horší parkovací možnosti.

La Garda – adventní lahůdka

La Garda – adventní lahůdka

Cestou přes zasněžené Švýcarsko se nám ani nemohlo zdát, že na La Gardě bude báječné počasí a báječné zážitky, které uspokojí vášně seakajakářů po mrazivém počasí a všedním pádlování na tuzemských hladinách. Kajaky jsme zabalili do fólie, abychom je zachránili od nové vrstvy slaného gelcoatu z dálnic a s občasným dolepováním a zalepováním jsme dorazili k největšímu jezeru Itálie.