Vojtěch Dvořák

Vojtěch Dvořák

Horský vůdce UIAGM, lektor ČHS, lyžař a malinko i vodák. Žije v Krkonoších, kam se přistěhoval z Brna. Avšak ani do Českého ráje, kde rád leze na písku, to nemá daleko. Nejvíc pádluje na Jizeře, která mu teče za barákem. Na seakayaku v roce 2021 dopádloval z Pěkné do Hřenska a vloni v září obepádloval Rujánu. Je spoluzakladatel jediné seakayakové školy v Česku. A jednoho dne ho snad někdo vezme i na tu Soču!

Články autora

Lezení na Orlíku se seakajakem

Lezení na Orlíku se seakajakem

Tři důležité věci je dobré zvládat při lezení na Orlíku. První je vlastní pádlování, druhá jsou základy lezení a tou třetí je potápění na nádech, když vám nějaký materiál upadne do vody. Takže jsme tyto tři dovednosti vloni spojili a provedli několik prvovýstupů přímo z lodí na skály, které jsou normálně 10 metrů pod vodou. Další opakování můžou být pochopitelně dost náročná!

Malá Skála – Mělník na seakayaku 2022

Malá Skála – Mělník na seakayaku 2022

Na horách jsou ještě zbytky sněhu, které živí Jizeru, a tak to z hor pěkně teče. Co takhle to na „síčku“ natáhnout až na soutok s Labem do Mělníka?

Vltava z Prahy a Labe do Hřenska aneb tentokrát #VO160

Vltava z Prahy a Labe do Hřenska aneb tentokrát #VO160

Tak ještě vloni došlo na dokončení tuzemské expedice z Pěkné do Hřenska. Tam, kde jsem v říjnu skončil, tam jsem 1. prosince začal. Přesně na tom stejném mole kousek od mostu Inteligence. Celkem se mi podařilo urazit přes 460 km a pomyslně tak spojit jih naší krásné země s jejím severem, Šumavu s horou Říp a dopádlovat do nejníže položeného místa v Česku. „Takže to vlastně bylo celé z kopce!?“

VLTAVA #VO306 aneb z Pěkné do Prahy na seakajaku

VLTAVA #VO306 aneb z Pěkné do Prahy na seakajaku

Co se mi při slově VO306 vybaví? Prvně si vzpomenu na úsloví, které jsem si řekl každé ráno, když jsem sedal do lodi: „Tak jdeme na to!“. Během výpravy jsem se přepnul do expedičního módu a navodil si divočinu i na české řece. Každý den jsem se snažil dopádlovat co nejdál tak, abych do tmy zakempoval. Samozřejmě, že pro lidstvo jsem nevykonal vůbec nic, ale sobě jsem si nadělil outdoorovou akci roku! Úžasné byly první kilometry z Pěkné, noční Lipno, spaní na ostrovech nebo 8 km dlouhé přetahování Čerťáků… Ale popořadě. Než budou dojmy, tak nějaké pojmy.

RECENZE: WARMPEACE SHELTER TARP – plachta na milion způsobů

RECENZE: WARMPEACE SHELTER TARP – plachta na milion způsobů

Nízká hmotnost, minimalistické balení, absolutní volnost při stavbě… A dalo by se pokračovat. Tohle všechno je totiž inovativní plachta Shelter Tarp od českého výrobce Warmpeace, kterou na vodě i při pěšárnách testoval horský vůdce a seakajakář Vojta Dvořák.

RECENZE: Adventure Menu LIGHTWEIGHT – s chutí nalehko

RECENZE: Adventure Menu LIGHTWEIGHT – s chutí nalehko

Strava, která už asi nebude nikdy lehčí, ale pomocí vakuování zabere méně místa a díky pečlivému výběru surovin a promyšlené technologii, výborně chutná. Vše možno ohřát i bez vařiče a ešusu. V nabídce Adventure Menu naleznete momentálně 11 druhu (9 hlavních jídel + 2 polévky (Gulášovka a Čočkový Dhal) a to vše ve dvou velikostech STANDARD a BIG PORTION. Co nejvíce chutnalo nám?

Seakayakový seminář na Rujáně, 1. – 5. 5. 2019

Seakayakový seminář na Rujáně, 1. – 5. 5. 2019

Nevěřte doktorovi, který vám při zákroku řekne: Teď to trochu štípne. Všichni víme, že to bude bolet jako ku***. Tak stejně nevěřte instruktorovi na seakayaku, který vám řekne: „Teď se trochu zhoupne“. Přesně tohle se mohlo stát účastníkům seakayakového semináře na německé Rujáně. Nicméně všichni byli tak nadšení na pádlování a cvičení na vodě, že nějaké to pádlování hlavou dolů nebo zhoupnutí nemohlo nikoho rozhodit. A nerozhodilo. Co se tedy na semináři doopravdy dělo?