Vodácké mistrovství ČR v běhu na lyžích zná svého vítěze

Vodácké mistrovství ČR v běhu na lyžích zná svého vítěze

Vodáci a vodačky rozličných disciplín a věku se o druhém lednovém víkendu sešli na Šerlichu v Orlických horách, aby poměřili síly v závodě Vodácká 30. Letos se jich sešel rekordní počet, celkem se postavilo na start 135 závodníků.

Nejrychlejším vodákem v běhu na lyžích v letošní sezoně 2018 se v sobotním závodu stal Jan Souček z Dukly Praha s výsledným časem 1:18:33. V těsném závěsu za ním dojeli Lukáš Kubričan a Martin Sobíšek , také z Dukly.  Ideální sněhové podmínky přilákaly na tradiční trať po hřebenech Orlických Hor ze Šerlichu na Pěticestí a zpět letos 135 závodníků.  V minulých letech byla účast mezinárodní, díky reprezantantům Nového Zélandu, Slovenska a Kanady. Nejvzdálenější závodníci letošního ročníku přijeli i tak až dalekých Napajedel a Chomutova.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Čím dál větší oblibu má kategorie PRO RADOST, ve které si pro svou dávku radosti z dobře zajetého závodu jedou i méně abiciozní jezdci, kteří na rozdíl od nejrychlejších závodníků dokáží zpomalit a v klidu vychutnat romantické výhledy, nebo bohatou občerstvovačku s příjemnou obsluhou v polovině trati na Pěticestí.

Vodácká 30

Kouzelnou atmosféru mají i dětské závody s trasami 4 resp. 7 km na Velkou Deštnou – nejvyšší vrchol orlického pohoří. Nejmladší závodníci se rekrutují z věkové kategorie nejmladších žáků, kteří  mnohdy ještě nechodí ani do školy. O to větší je ale jejich motivace a radost ze zdolání náročné trati po boku „velkých“ závodníků, do kterých časem dorostou i oni.

Vodácká 30

Pořádající parta TJ Klubu Vodáků Turistů Pardubice  se každoročně stará o neopakovatelnou atmosféru závodu, za což jim patří ocenění a dík. Poděkování patří i všem sponzorům, díky jejichž  podpoře se daří ocenit i nemedailové závodníky dětských kategorií.

Vodácká 30

O pohodové zakončení celého dne se po vyhlášení vítězů na Masarykově Chatě na Šerlichu postaral svým inspirativním vyprávěním o pádlování na chilských řekách a vodopádech elitní pádler Jakub JKB Suchý.

Kompletní výsledky najdete na: http://kvt.pardubice.cz/v30

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: