Jan Janák

Články autora

Až se zima zeptá… vol.2

Až se zima zeptá… vol.2

… další trávení léta probíhalo v poklidu, tradiční soustředění ve Vrbném, víkend tu a tam, až došlo v půli srpna na historicky první samostatný rackozájezd na divokou vodu do zahraničí. Hned na začátku musím poděkovat hlavnímu organizátorovi Bubákovi za to, jak to vymyslel, a především za to, jak se mu to povedlo následně provést.

Až se zima zeptá… vol. 1

Až se zima zeptá… vol. 1

… tak jí rozhodně budu moct říct, že jsem se přes léto neflákal. Nebylo to sice jako v jarních měsících, kdy jsem byl víkend co víkend pryč, ale rozhodně jsem se nenudil. Léto pro mě začalo zájezdem do Rumunska, země to neznámé a mnoha historkami opředené. Zájezd pořádala Západočeská Univerzita jako kombinovaný tělovýchovný kurs zahrnující vysokohorskou a vodní turistiku.

Metropolitní masovka

Metropolitní masovka

Nějakou nešťastnou shodou náhod se naší bandě přihodilo, že o víkendu prodlouženém díky Vencovo svátku měl každý nějaké ty povinnosti a tak jsme nemohli volno využít na nějakou pěknou pádlovací akci. Alespoň části z nás se podařilo udělat si volno na pondělí, a tak jsme vyrazili na naši premiéru na přes tři jezy.

ZetWéCé aneb Vlašimská Blanice

ZetWéCé aneb Vlašimská Blanice

Poté co si naše už značně sehraná mikroparta užila slunečnou sobotu na Dračici, začaly se kout plány na neděli. V autě, bez internetu, toho dneska moc nevymyslíte, tak nezbylo, než žhavit drát a volat ostatním pádlistům co a jak. Jeden z dotázaných, Haf, nás začal lákat na Vlašimskou Blanici. No, popravdě se nám moc nechtělo.

Víkendová smršť III.

Víkendová smršť III.

Tak je tady, holenkové, třetí díl našeho týdenního seriálu o víkendové vodácké horečce. Dneska se podívejte jak jsme si minulou sobotu užili hezkou vodu na horní Doubravě a na Ležáku. Doufám že nám o víkendu zase něco trochu poteče a že bude příští týden další čerstvý čtení. A když nepoteče můžeme se sejít třeba v Chocni na devátém ročníku Vodáckýho dne. Tam bude určitě srandy pytel.

1.3.2009 – tak už nám to začalo

1.3.2009 – tak už nám to začalo

Nevím, jak moc sledujete kalendář, tak jen připomenu, že se v noci ze soboty na neděli přehoupl měsíc únor do března, což by nebylo nic tak úžasného, kdyby se nám, kteří jsme upoutáni v naší vlasti, zároveň téměř naplno nerozběhla vodácká sezóna.