Honza Kučera

Honza Kučera

Jan "Kůča" Kučera pochází z vodácké rodiny a na vodu jezdí od dětství. Po malé pauze se k vodě vrátil a tento živel ho doslova pohltil. Za vodáckými terény se vydává po celé Evropě ať už jako vodácký průvodce nebo s partou přátel. Je spoluzakladatelem partičky, která si říká Jesus Riders.

Články autora

Rolava a Bystřice: objevování krušnohorských vodáckých pokladů

Rolava a Bystřice: objevování krušnohorských vodáckých pokladů

Od konce listopadu nebylo moc příležitostí svézt se na přírodní divoké vodě. Srážek po málu a když už nějaké byly, tak se nepromítly do zvýšení průtoku oblíbených řek. První dny měsíce února to však změnily a skupina kajakářů se vydala na průzkum krušnohorských řek, konkrétně na Rolavu a Bystřici.

Doubrava ve znamení retro

Doubrava ve znamení retro

Otevírání Doubravy se mladí vodáci z Peček účastní skoro každý rok, ale tentokrát to bylo přeci jen trochu jiné než kdy dřív. V hangáru na loděnici mají ještě pár posledních lodí z doby laminátové. Už jsme je i párkrát na rybník vytáhli, ale tentokrát je napadlo vyzkoušet je na řece. V týdnu před pouštěním vody se tedy domlouvají na retro jízdu, jízdu s vybavením svých matek a otců.

Lednová obleva v Jizerkách

Lednová obleva v Jizerkách

Začátkem týdne jsme tušili, že druhý lednový víkend přinese oblevu. I přesto, že do poslední chvíle věřil ve vodu v Jizerkách málokdo, se vyplatilo tam vydat. Déšť, tající sníh a teplé počasí přinesly nejen do koryt Jizerských řek vodu. Jak jsme si užili první vodácké radovánky v nové sezóně 2015?