Vánoční splutí Otavy s Lubomírem Brabcem

Vánoční splutí Otavy s Lubomírem Brabcem

Už třetí ročník této akce se konal 26. prosince 2012, v den kdy každý rok vyjíždíme na Šumavu na lyže. Letos jsme si zavzpomínali na doby, kdy jsme jezdili s dětmi na jarní prázdniny s lodí na střeše a v lodi jsme měli lyže. Doba od těch časů pokročila a tak jsme si sice vzali vodácké vybavení, ale loď jsme nevezli. Tu nám zapůjčil pořadatel.

Při prvním ročníku této akce byly pouze 2 lodě a to loď vodáka – kytaristy Luboše Brabce a Bacila, což je přezdívka majitele sušické Půjčovny lodí Otava, aneb rejdařství u Bacilů. Na další ročník už se vydalo 20 lodí a to za značného zájmu místních občanů. Letos se řady vodáků i diváků opět rozšířily.

První zaplavali krátce po startu.

Skleněný oboustranný reliéf Jana Nepomuckého od Vladimíry Tesařové tu byl postaven ke stému výročí zdejšího kamenného mostu.

Jak nám Luboš vyprávěl, obyvatele Čepic tato akce stmelila, mají teď k sobě mnohem blíž. Nejenže se o Vánocích scházejí u Jana Nepomuckého, ale konají i silvestrovský výstup na Čepičnou – horu nad vesnicí, dokonce svépomocí opravili místní kapličku.

Byli jsme moc rádi, že jsme na Otavu jeli, zejména druhý den kdy padal sníh s deštěm. Následující den se nám ale sluníčko ukázalo a na novém prašanu kolem Horské Kvildy jsme si náramně zajezdili.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: