Věra Kučerová

Její první řeka byla Vltava na pramicích v deseti letech. V patnácti začala chodit do dětského vodáckého oddílu, kde poznala Járu, svého manžela. Voda a veškerá turistika je provází celým životem. Nejdřív spolu jezdili na laminátové deblovce, pak kvůli kolenům přesedlali na nafukovačky. Sjezdili spoustu řek po celém světě. Teď v penzi si vybírají toky méně vzdálené, ale stejně hezké.

Články autora

Jarní vodácký zájezd na rakouské řeky pro otužilce

Jarní vodácký zájezd na rakouské řeky pro otužilce

Jakmile Vojta Jančar vypsal pro KPP (Klub Pitomců Praha) zájezd na rakouské řeky o obtížnosti maximálně WW II až III, rozhodli jsme se, že pojedeme také. Na programu byl Kamp, příjemná říčka kousek za hranicemi, kterou jsme znali a těšili jsme se, že se na ní po deseti letech zase svezeme.

Mikulášské splutí Berounky

Mikulášské splutí Berounky

Letošní sezóna se nám díky koronaviru moc nepovedla. Na jaře voda tekla a my museli sedět doma. Po letním krátkém uvolnění nastaly další restrikce, které se naštěstí před Mikulášem zase uvolnily a mohli jsme vyrazit na vodu.

Vánoční Otava s Lubomírem Brabcem – 10. ročník

Vánoční Otava s Lubomírem Brabcem – 10. ročník

10. ročník známé akce jsme opět nevynechali. Pro nás to tedy byl „jenom“ 7. ročník, který absolvujeme vždy cestou na lyže na Modravu, i tak ale tuto akci už řadíme mezi naše tradiční.

Vánoční splutí Otavy tentokrát provázel vynikající vodní stav

Vánoční splutí Otavy tentokrát provázel vynikající vodní stav

Splutí Otavy během vánočních svátků si vymyslel Bacil – majitel Půjčovny lodí Otava spolu s kytaristou Lubomírem Brabcem. Nejprve to byla jejich privátní akce, ale protože je vodákům lépe v partě, zorganizovali letos už 9. ročník splutí.

Tatshenshini a Alsek River — Aljaška 1997

Tatshenshini a Alsek River — Aljaška 1997

Nemůžu začít psát o naší cestě na Aljašku, aniž bych nevzavzpomínala na dobu, kdy znala moje generace Aljašku z románů Jacka Londona a pak taky z nástěnných kalendářů. Byla to pro nás nedosažitelná místa a ani ve snu nás nenapadlo, že se na ně někdy podíváme. Pak se nám otevřely hranice a věděli jsme, že tam pojedeme, ať to stojí, co to stojí.

Vánoční splutí Otavy

Vánoční splutí Otavy

Na Otavu ze Sušice do Čepic, k mostu s patronem vodáků sv. Janem Nepomuckým, se vydalo na 5. ročník splutí 26. prosince celkem 33 lodí. Samozřejmě se akce zúčastnil i Lubomír Brabec, jeden ze zakladatelů tradice.

Vánoční Sázava

Vánoční Sázava

22. prosince ráno jsme se probudili do vymetené oblohy. Po noční průtrži nám napršelo slušných 65 až 70 cm (v Nespekách) a tak jsme se mohli těšit na svižnou Sázavu, nepřecpanou vodáky a rádoby vodáky a na poklid při projíždění zazimovanými chatovými osadami, a bylo to tak.

Glomåga, druhý sjezd řeky

Glomåga, druhý sjezd řeky

Severské řeky přitahují v posledních letech spousty vodáků, málokdo z nich se vydává až k polárnímu kruhu. Norská řeka Glomåga, která pramení a teče skrz Svartisen Glacier, ta byla sjeta teprve podruhé.

Vánoční Sázava 2014

Vánoční Sázava 2014

Už se vám stýská po vodě, už vás svrbí dlaně a chybí vám pádlo? Vezměte loď a padlo a vyražte na některou z vánočních vodáckých akcí. Na Sázavu vás zvou vodáci z Kotvy. Sraz je sobotu 20. prosince v Krhanicích nad jezem na říčním kilometru 15,55.

Přes 3 Tondy

Přes 3 Tondy

Co dělá vodák, když na podzim odloží pádlo a sníh ještě nenapadl? Každý po svém, ale nezahálí. My jsme vyrazili na kola. Kolování Přes 3 Tondy se koná na konci vodácké sezony už posedmé a to za každého počasí. Jen jeden ročník se nepovedl, byl sníh a mráz a na ledovku se kolům nechtělo.

1 2 3 8