Junior Kayak Fest Hradec Králové – 10. ročník

Junior Kayak Fest Hradec Králové – 10. ročník

První červnový víkend se v Hradci Králové uskutečnil již 10. ročník Junior Kayak Festu.  Závody se konaly na loděnici DDM na slepém rameni řeky Orlice nedaleko Malšovic. Zúčastnilo se jich přes 60  dětí z Královéhradeckého a Pardubického kraje.

PRVNÍ DEN ZÁVODŮ

VYLEPŠENÝ KAYAKCROSS

Jako každým rokem se i letos na naší kayakcrossové trati objevilo pár novinek. První překážkou trati byla „spadlá větev“ (tyč upevněná na hladině), kterou museli závodníci přejet, pozbylo třeba projet velikou nafukovací bránou, prokličkovat mezi větvemi, objet skálu (pospojované lodě na vodě), následovala pekelná soutěska mezi barely, rovinka a prohození pádla zavěšenými kruhy, kde se mnohdy rozhodovalo o pořadí celého závodu. Následovalo prokličkování pod skloněnými větvemi starého stromu.

Poté už zbývalo jen projet cílovou páskou a jízda byla u konce. Celý závod byl pojat formou pavouka, takže z 5 závodníků postoupili dále vždy první dva, ale ani ostatní nepřišli zkrátka. Vzhledem k tomu, že se jezdilo do konečného pořadí, děti pádlovaly celý den jako o život.

Soutěž v eskymování

Dalšími disciplínami byl slalom v branách, H2H slalom a závod v eskymáckých obratech na 20 sekund, kde zazářili i pádleři z mladší kategorie. Poslední sobotní disciplínou byl závod na padleboardech pro dospělé. Samotným vrcholem celého závodního dne byla Ohňová show, která dodala poklidnému večeru tu správnou atmosféru a rozproudila všem krev v žilách.

NEDĚLNÍ FINÁLE

Nedělní ráno přišlo rychleji, než všichni očekávali. Všichni závodníci, vyspalí a připravení závodit, se sešli opět v 9 hodin na břehu Orlice, aby mohli fandit finálovým rozjížďkám. Nejprve se dojížděl slalom v brankách, který byl odjet co by dup, díky rychlým časům všech závodníků. Ale to už se všichni přesouvali ke kayakcrossové trati, kde se odjelo posledních pár jízd a strhující finále. Poté následovalo i finále H2H slalomu. Zde byly síly velmi vyrovnané, často o samotném vítězství rozhodnul jeden jediný záběr. Závodníkům se dostávalo veliké podpory, ať už od rodičů, kamarádů nebo dokonce od bývalého ministra zdravotnictví a poslance pana Leoše Hegera, který se na nás přišel v neděli podívat, podpořit akci a vyzkoušet si některé z disciplín.

Začátky na paddleboardu vkleče

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ

Okamžik, na který se všichni těší nejvíce, se rychle blížil. Diplomy jsou napsány, ceny připraveny a všichni se sešli u stupňů vítězů, kde proběhlo samotné vyhlášení. Ceny byly letos díky sponzorům z Hika, HG sportu, Salticu, Cvok sportu, Kutlíkům, TNP a dalším opravdu hodnotné – krásné medaile, pádla, vodácké vybavení apod.  Po samotném vyhlášení už jen poděkování všem pořadatelům, rozloučení se závodníky a šupky dupky domů.

Tak zase za rok AHOJ

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem sponzorům jubilejního desátého ročníku, díky kterým měli mladí pádleři možnost vyhrát všechny ceny a zároveň pozvat všechny nadšené závodníky na příští 11. ročník našeho závodu.

Tak Ahoooj zase za rok!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: