Sjezdy na horní Odře 2019 se vydařily

Sjezdy na horní Odře 2019 se vydařily

O víkendu 16.-17.3.2019 se uskutečnil již 14. ročník sjezdů na horní Odře, které pořádají Campanula vodáci společně s Klubem Českých turistů Moravská Ostrava a vodáky z Polska.

Jede se od ústí Budišovky do Jakubčovic, což je 10,3 kilometrů o obtížnosti WW I-II. V Jakubčovicích se končí pod červenou lávkou, kde je velké parkoviště a hospůdka.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Účastníci akce, kteří s námi sjíždějí horní Odru každoročně, vyhodnotili sjezd jako akci s nejlepšími podmínkami z celé historie sjezdů. Výborný průtok a až nezvyklé teplé počasí vykouzlilo nejeden úsměv na tváři. Vzpomínáme i na ročníky, kdy bylo více jak mínus 10. Pro mnohé to byla dokonce první letošní voda!!!

Sjezdy na horní Odře 2019 se vydařily

Jako každý rok byla zřízena jednosměrka do vojenského újezdu a na startu bylo připravené drobné občerstvení. Na ty rychlejší vyšel i legendární gulášek. V tradiční zastávce u Maria skály jsme zanechali každoroční památku na sjezd ve formě malého ozdobeného pádla. Tuto tradici založili naši polští kamarádi.

Sjezdy na horní Odře 2019 se vydařily

Můžeme jen doufat, že v dalším roce nás čeká podobně vydařené počasí a vodní stavy.

Budeme se na vás těšit na dalších akcích organizovaných naším vodáckým klubem. Bližší informace na www.campanulavodaci.cz

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: