Petr Snížek

Petr Snížek

Šéfredaktor

Petr byl na vodě poprvé na Lužnici ještě než se narodil. Tak brzy ho rodiče k vodě vedli. Nejspíš se to vyplatilo, protože se ho voda drží dodnes. Začínal v dětském oddílu, kde s kamarády závodil na pramicích ve vodáckém víceboji, postupem času se našel v kajaku a na divoké vodě.

Články autora

Expediční dokumentární film Křížem přes Jadran

Expediční dokumentární film Křížem přes Jadran

Parta Slováků si dala za cíl přejet na mořských kajacích mezi chorvatskými městy Rijeka a Dubrovník. Za 17 dní ujeli vnějším pásmem jadranských ostrovů více než 600 kilometrů. Zažili cestu za poznáním divoké přírody, středomořské země a také sebe sama. Podívejte se na dokumentární film od Patrika Skovajsy alias Danube Kayaker, který z této výpravy vznikl a jmenuje se Across the Adriatic.

Petr „Gándhí“ Novotný – nejraději mám vodácké putování spojené s tábořením

Petr „Gándhí“ Novotný – nejraději mám vodácké putování spojené s tábořením

Vášnivý cestoval a vodák, který nepohrdne žádným plavidlem, na kterém se může dostat do divoké přírody za dobrodružstvím. Zároveň také cestovatel, rybář a v neposlední řadě ředitel cestovní kanceláře Adventura. To vše je Petr Novotný zvaný Gándhí, kterého jsme dnes vyzpovídali v krátkém rozhovoru.

Francouzsko-italské historky

Francouzsko-italské historky

Vzhledem k tomu, že už několik let kamarádi v okolí vychvalovali letní Francii jako super zájezd a zatím se odtamtud vrátili všichni nadšení nebo ještě spokojenější, zkusili jsme to letos taky. Parta namíchaná z pražské a moravské sekce byla dopředu zárukou volného tempa a velmi pokleslé zábavy, takže bylo jasné, že zájezd dopadne dobře. A dopadnul. Pojďte se podívat, na několik největších story, které jsme během něj zažili.

Prázdninový víkend na Orlici

Prázdninový víkend na Orlici

Přítelkyně podle ní jezdí vlakem, když jede navštívit rodiče a protože i já tam občas jedu nemohl jsem si jí nevšimnout. Z vlaku okolo Chocně jí chvílemi máte jako na dlani. Tichá Orlice. Zaujala nás natolik, že jsme se rozhodli, že si ji někdy musíme splout a červenec se nám zdál jako ideální. Nebyla to nakonec sice Tichá Orlice, ale Orlice to byla.

Pyranha 9R L

Pyranha 9R L

Po loňském úspěchu rychlého „závodního“ kajaku 9R připravila Pyranha na letošní rok jeho větší verzi. Jak sám výrobce tvrdí nejedná se ale pouze o větší verzi, jedná se o zcela nově udělanou loď velmi podobných tvarů, která zaujme celou řadou zajímavých vlastností. Pojďme si tuto loď představit zblízka.

Štafetový rozhovor – Kateřina Hošková

Štafetový rozhovor – Kateřina Hošková

Ondra Tunka předal štafetu naší úspěšné singlířce slalomářce Kateřině Hoškové a jak je zvykem položil jí i jednu otázku. Jak se Katka s našimi otázkami vypořádala? To už se dočtete sami.

Rozhovor – Tomo Andrassy: „ako dokáže jeden inzerát zmeniť váš život“

Rozhovor – Tomo Andrassy: „ako dokáže jeden inzerát zmeniť váš život“

Jméno Tomo Andrassy asi není třeba dlouze představovat. Pohybuje se už několik let po boku našich známých kajakářů Zajíce a Honzy Koláře a zdatně jim, ještě s bratrem Palem, sekunduje na těch nejtěžších řekách po celém světě. Mimo to je Tomo známý svojí hyperaktivitou a neustálým vymýšlením pitomin, které už si na vodě užil kdekdo. Dělat rozhovor s takovým živlem je vyloženě radost…

Můj první maraton aneb jak nás málem zajela vydra

Můj první maraton aneb jak nás málem zajela vydra

Když se na svět dostala zpráva, že letošní Vavřinecký potok byl zrušen, hned se objevil náhradní program. Ve stejném termínu jako Vavřinec se totiž v podstatě každoročně koná i Krumlovský vodácký maraton, který jsem vždy chtěl zkusit, ale nikdy nad Vavřincem „nezvítězil“. Letos ale okolnosti zjevně chtěly, že se bude pádlovat na výdrž…

Paddle Expo 2015 – novinky ze zahraničí

Paddle Expo 2015 – novinky ze zahraničí

Po přehledu novinek představených na Paddle Expo 2015 českými firmami, se tento týden podíváme do „kuchyní“ výrobců zahraničních. Vzhledem k tomu, že novinek není příliš (v porovnání s jinými roky), shrnujeme vše do jednoho textu a přidáváme i paddleboardové dění.

Štafetový rozhovor – Ondřej Tunka

Štafetový rozhovor – Ondřej Tunka

Honza Choutka před přibližně měsícem předal štafetu Ondřeji Tunkovi, který po sobě těsně po předání štafety dal výrazně vědět na MS ve slalomu, když se probojoval až do finále. To mu sice nevyšlo úplně podle představ, ale na to, že byl letos prvním rokem v seniorské reprezentaci, to byl velmi pěkný výkon. Pojďme se s tímto mladým reprezentantem seznámit podrobněji.

1 2 3 14