Míla Pražák

Míla Pražák

Po základní škole se vyučil mechanikem elektronikem a studium zakončil maturitou. Vystřídal řadu profesí od práce na šachtě, přes dělnické pozice až po obchodního zástupce firem Igra, Coca-Cola a Telecom. 16 let vedl vodácký oddíl Dronte, v roce 2000 založil vodáckou Půjčovnu Dronte, kterou postupně vybudoval na jednu z největších půjčoven u nás. Pořádal festivaly Folková Ohře, Folková loděnice, Folkový Mostov, Trampské Pikovice, Odemykání a Zamykání Ohře a Louka Grun fest, stojí za projektem vodáckého muzea ve Zruči nad Sázavou. Aktuálně si užívá podnikatelský odpočinek, podílí se na činnosti Asociace vodní turistiky a sportu a plánuje budoucnost s manželkou Jitkou.

Články autora

Když se jede na vodu

Když se jede na vodu

Není to jen tak, vyrazit do děsuplné divočiny. A to zvláště pro člověka městského, uzavřeného do příjemných klimatizovaných krabiček, kde se vesměs vše ovládá knoflíkem a možná i hlasem.

Vodákovy proměny

Vodákovy proměny

Popsat vývoj vodáka není tak jednoduché jako popsat proměnu motýla. Tam je to naprosto jasné a příroda to seká jak Baťa cvičky. Ono to totiž není vždycky stejné. Jo, bývala doba, která je už dávno pryč, kdy se člověk k vodáctví dostal buď přes oddíl, nebo prostě tak, že měl kamaráda, který měl to štěstí, že si doma v garáži hýčkal jednu, možná i dvě lodě laminátky. Zpravidla to bývala Vertexa nebo Vydra, kdo měl štěstí, sehnal pod pultem Tučňáka nebo Metuji, ale to ten pult s nedostatkovým zbožím musel být opravdu dost velký.

Ty vole, vodák!!!

Ty vole, vodák!!!

Starý štěkeňský jez na Otavě už získal skalp nejednoho vodáka. Není také divu. Šlajsna s metrovým schodem se fakt blbě jela. Na přímo to moc nešlo, protože příď lodi vždy práskla o dno šlajsny a když to byla laminátka, tak se vodák mohl těšit na opravu. Další možností bylo skočit šlajsnu bokem. No a to je tak trochu majstrštyk.

Představují se čtyři hlavní lidé z AVTS

Představují se čtyři hlavní lidé z AVTS

Pohled do obrazovky počítače má hodně daleko k zasněnému pohledu na šplouchající peřeje, jazyk, který tě vtáhne do proudu řeky a ta tě unáší romantickou krajinou. Řekl bych, že zatímco řeka člověka nabíjí energií, počítač je spíše takový ozařovač, který energii vysává. Přesto však klávesnice a myš spolu s obrazovkou, i když jsou tak vzdáleny vodáckému prožitku, směrují přídě kajaků a kánoí. Nevěříte?

Jak se stát muzejním exponátem ve vodáckém muzeu – AKCE ZRUŠENA

Jak se stát muzejním exponátem ve vodáckém muzeu – AKCE ZRUŠENA

Možná si řeknete, co je to za nadpis. Kdo by se chtěl stát muzejním exponátem? To už je přece poslední stádium vodáka. Když nedá Čerťáky, Horní Jizeru ani Rio Botičo, jde si sednout do muzea a tam vypráví své hrůzostrašné historky o tom, jak hobloval své první pádlo či přehryzal koňadru, aby nehodil břehuláka.

Vodácké táboření stručně a přehledně

Vodácké táboření stručně a přehledně

„Takže, ty lodě si koukejte naskládat tady k tomu stromu, stany si srazte víc k sobě a ty lodě na noc otočit,“ vykřikoval na nás prošedivělý stařík s pruhovaným modrým trikem. Podíval jsem se na svoje oddílové děti, jestli se mi to nezdá a ony vidí stejný přízrak jako já. „A vy jste kdo?“ zeptal jsem se nesměle. „Kdo asi, přece správce tábořiště! A jestli se ti tady nelíbí, sbal si svoje stany i s děckama a pokračuj dál po řece,“ hartusil správce.

Asociace vodní turistiky a sportu – AVTS se představuje

Asociace vodní turistiky a sportu – AVTS se představuje

Vodák je tvor většinou společenský, sportovní a leckdy i romantický. Chce pádlovat na fajn řece, pak postavit stan, zahrát na kytaru, opéct něco dobrého na ohni nebo s kámoši skočit do hospůdky a zapomenout na to, že existuje nějaká práce a politika. Jsme rádi, že máme řeky, které mají i v létě vodu, sjízdné jezy, spousty tábořišť, hospůdek a dalších dnešních vymožeností. Můžeme si půjčit loď na horním toku a dole ji zase vrátit. Prostě pohoda. Jenže možná už jste také zažili některý z následujících příběhů…

Zamykání Ohře 2019 v Loděnici Sokolov

Zamykání Ohře 2019 v Loděnici Sokolov

Od té doby, co jsme přesunuli Zamykání Ohře z říjnového data na záříjové, máme takový hezký pocit, že si ještě užíváme léta, protože ještě dobíhají poslední letní dny. Letos jsme vyzkoušeli nedělní datum, ale asi je pravda, že vodáci jsou zvyklí vyrážet ve velkém spíše v sobotu než v neděli. Sice ti skalní z Teplic přijeli, ale žádné kolony na řece nevznikaly.

Turistická řeka Ohře je obklopená magickou přírodou i množstvím památek

Turistická řeka Ohře je obklopená magickou přírodou i množstvím památek

Desítky let už vodáci vyráží na řeku Ohři, koneckonců o tom svědčí i píseň Ivana Mládka, kde zpívá o tom, jak „jel tuhle Ohři s Jendou Bendou“. I když je řeka spjata s vílou Ohře, která podle legendy nebyla úplně hodná, opak je na této řece pravdou.

Na jezu v Lokti probíhá rekonstrukce, řeší se varianta překonání staveniště pro vodáky

Na jezu v Lokti probíhá rekonstrukce, řeší se varianta překonání staveniště pro vodáky

Povodí Ohře realizuje záměr opravy jezu na ř.km 191,7 v městě Loket. Tato rekonstrukce byla započnuta začátkem měsíce dubna 2019 a bude ukončena přibližně v říjnu 2019. Navrhované přenášení pro vodáky je po levém břehu na úrovni železničního mostu, kde bude vytvořena cesta pro bezpečné přenášení lodí. Bohužel, tato trasa je dlouhá 300 metrů a vede po cyklostezce a vozovce (červená varianta). Vodácká Ohře z.s., Město Loket, Karlovarský kraj a Povodí Ohře s.p. přistoupily k hledání dalších možností, jak tento jez bezproblémově, bezpečně a pohodlně zvládnout. Řešení číslo 1: (modrá varianta) Vodáci zastaví na pravém břehu cca 200 m nad železničním mostem, kde bude organizována přeprava lodí vozidly po silnici k silničnímu mostu, kde bude možno nasednout a pokračovat dál. Přeprava lodí a bagáže je předpokládána za úplatu 20 Kč za loď. Řešení číslo 2: (zelená varianta) Vodáci připlují až k vodácké propusti a tu splují nebo vedle ní vlevo přetáhnou. Dál pokračují k hrázce, která slouží jako manipulační cesta pro stavební vozidla a zde přetáhnou úsek zhruba 20 m a odtud pokračují dál. Toto řešení vyžaduje spolupráci s vodáckými organizacemi, protože je nutné, aby si vyznačený koridor pro vodáky vzala organizace na starost a zajistila zde organizátora přenášení a splouvání jezu, který bude součástí staveniště. V tuto chvíli ještě není jasné, která ze dvou variant bude odsouhlasena. Plánované řešení pro vodáky by mělo být funkční od 1.5.2019. Nyní je již vodákům zakázáno vjíždět do prostoru staveniště a sjíždět jez. V současné době platí možnost přenesení lodi po levém břehu tedy červená varianta O vývoji situace vás budeme informovat Bohumil Pražák Vodácká Ohře z.s.