Roman Hájek

Články autora

Rozmary počasí, bebina a škrpál jménem Dabiáš

Rozmary počasí, bebina a škrpál jménem Dabiáš

Zatím co u nás slunce žahá i přes nějaký ten mráček, na Jihlavsku hustě leje. Chtělo by to nějaký relax. Kontaktuji Dabiho i ostatní za účelem zlanaření pro smočení pádel. Předpověď počasí hlásí silný déšť po celou dobu prodlouženého víkendu. Páč já a Dabi nejsme žádné květinky, ihned balíme.

Svatý Vojtěch, patron vodáků, Ohře 2011

Svatý Vojtěch, patron vodáků, Ohře 2011

Vyrazit s dorostem na vodu bývá vždy potěšením. Obzvlášť, pokud se podaří sestavit dobrou partu a vše navrch posvětí vymalované počasíčko. Kam pojedeme, je už jasné. I když je všude málo vody, Ohře je ještě jetelná. Téměř po celém toku teče, nějaká ta peřejka se pro zábavu dětí vždycky najde a nebude tam až tak plno.

Po stopách Santa Clause

Po stopách Santa Clause

aneb jak se jezdí švejkovina. Přestože v zimním čase šatníkoví predátoři v podobě malých motýlků nemohou ohrozit vodákovu výzbroj, je nutné šatstvo před ukončením sezony náležitě provětrat. Důvod pro tuto činnost jsem našel, když jsem se podíval do kalendáře – [b]17. 12. Vánoční Bílina![/b]

Sázavské hemžení

Sázavské hemžení

Předpověď víkendového počasí není na teploty příliš příznivá, avšak co kazí nízké teploty, to nahrazuje modré nebe se sluncem. To už ale předbíhám. Je teprve pátek odpoledne a jak už to tak bývá, mnozí se z plánované akce odhlašují. Přes nízký počet účastníků a ne příliš teplotně vyhlížející víkendové noci, vyrážíme s Dabim na nákup poživatin.

Něco málo pro život

Něco málo pro život

Řada vodáků už dávno pochopila, že ač je na vodě příjemně a krásně, vždy je nutno dbát na svou bezpečnost a pokud se už něco při vší smůle stane, být materiálově připraven. Přesto se stále ozývají hlasy, že v době mobilních telefonů je lékárnička přepychem.

Ani sníh, ani mráz na HYDRÁKY neplatí!

Ani sníh, ani mráz na HYDRÁKY neplatí!

Poslední den v roce je vždy na vše fofr. Zda je to tím, že se každý pokouší dohonit to, co během vánoc zameškal, netuším. A tak i na mně spočívá příprava nějakého zobání na slavnostní stůl (což obnáší nudnou a napjatou návštěvu obchodu – dámy prominou), patřičné vychlazení vnitřních mazadel a zároveň instalace raketové základny na půlnoční ohňostroj.

Müglitz – nedělní chvilka poezie u našich sousedů

Müglitz – nedělní chvilka poezie u našich sousedů

Po sobotní relaxaci v nás dloube červík a řešíme kam? V Sasku toho moc neteče a tak připadá v úvahu Müglitz. Nemá přemrštěný stav, ale na proplutí to bude stačit. Sraz je v neděli ráno v 9:00. V 7:20 zvoní na mém nočním stolku mobil. „Už jsi vzhůru“? „Jo jsem“, odpovídám a na druhém konci se ozývá: „Tož nám pojď dolů otevřít“.

Někdy i v pátek je svátek

Někdy i v pátek je svátek

Konečně mám tento týden volněji a tak začínám šmírovat vodní stavy po netu. Všade teče vody habakuk a tak proč toho nevyužít, že? Chtělo by to něco kolem domova s včasným návratem před mojí drahou polovičkou. Co tak dát náš Bouřliváček? Je to kousek, dobrá vodácká úchylka a pokud se podaří složit malá partička…

Vánoční jízda po Bílině

Vánoční jízda po Bílině

Tak jako každý rok se poslední sobotu před Štědrým dnem sešlo k vánočnímu sjezdu Bíliny několik železných pádlistů i letos. Pravda, počasíčko kapku zapracovalo na hojnosti účastníků a s ním i sviňská chřipka, domácí práce, nákupy a mrazivé počásko. Ten kdo si nenechal ujít možnost se ještě jednou setkat s kamarády u vody, rozhodně udělal dobře.

Bouřlivec – jako na tobogánu

Bouřlivec – jako na tobogánu

Stát na volné noze je krásná věc, leč se za to platí velice draze a to časem. Všude potkávám auta s kajaky na střeše jak peláší za vodou. Konečně nastává sobota dopoledne a fičíme na bazén eskymovat. V té době již začínám dumat nad nějakým nedělním pádlováním. Tam kde by se něco dalo slítnout je vody až habakuk a kde je jí přesné kýble, je to tuze daleko.