Irena Helusová

Články autora

KANUFEST 2023

KANUFEST 2023

Páteční volné ježdění odstartovalo letošní roudnický Kanufest, již šestý v pořadí. Registrovaní pospíchali na koncert punkové kapely S.A.S. a ti, co se zaregistrovat nestihli, si museli ráno trošku přivstat.

KANUFEST 2022

KANUFEST 2022

Organizátorská četa se v kempu roudnických kanoistů sjíždí už od středy, ve čtvrtek večer už je v téměř plné síle a všichni si pochvalují, že si můžou po práci na přípravách užívat kanál v podobě v jaké jsme ho asi ještě neviděli. V Labi teklo tak málo vody, takže měl kanál dost neobvyklý spád…

Chyběli jste letos na Kanufestu?

Chyběli jste letos na Kanufestu?

Letošní přípravy byly opět plné napětí! Jednak nás celé jaro přimačkával ke zdi COVID, s blížící se akcí rostly obavy z plného Labe, z praskající Vltavské kaskády a z neklesajících přítoků před Prahou. To je tak, když si občas někde postěžujete, že je sucho… pak se vám to vrací, když to nejmíň potřebujete.

KANUFEST Roudnice 2020 se povedl na výbornou

KANUFEST Roudnice 2020 se povedl na výbornou

Sluníčko pálí, voda teče, bublá a křičí svým způsobem na všechny poblíž. Lidi se sjíždějí, těší a hlásí se do třetího ročníku roudnického creekového závodu. A přicházejí další a další, známí i neznámí, holky i kluci, junioři i ti, kterým je už mládežnická kategorie těsně či netěsně nepřístupná. Pátek se nám blíží k půlnoci, voda v kanále utichá, zábava lehce utichá, ale neupadá, přesto je čas na chvíli zalehnout a doplnit energii na sobotu nabitou jedním rejsem za druhým.