Alena Hrubá

Alena Hrubá

Alena Hrubá (1987) je redaktorkou časopisu a webu Pádler. Absolventka Provozně-ekonomické fakulty ČZU v Praze se ale vystudovanému oboru se zatím věnovat nestihla. Na vodě pádluje od malička, na kajak pak přesedlala zhruba před třemi lety. Když zrovna nic neteče, ráda vyrazí na výlet do hor nebo na procházku se psem do lesa.

Články autora

Tour de France na kajaku

Tour de France na kajaku

Po letošním pádlování v Bulharsku a v Bosně jsme se rozhodli vydat za krásami jižní Francie, do dějistě části slavného etapového závodu Tour de France. Místo kol jsme ale přibalili kajaky a pozorovali tak panoramata Alp, levandulová pole a impozantní hrady z vln francouzských řek.

Bosna nejen na kajaku

Bosna nejen na kajaku

Malebná krajina, jeskyně, vodopády, průzračné řeky i kousek moře na vás čekají, pokud se rozhodnete vydat do Bosny. My jsme tam vyrazili začátkem června, s cílem zdolat nejvyšší horu, Maglić (2386 m.n.m.). Ale protože jsme zarytí vodáci, kajaky jsme samozřejmě přibalili s sebou.

Vánoční Sázava 2015

Vánoční Sázava 2015

Je to báječný pocit. Obchodní centra praskají ve švech, všude vyhrávají vánoční koledy, a my místo předvánočního úklidu v sobotu ráno spěcháme na vlak na Hlavní nádraží. Povinnému předvánočnímu shonu navzdory totiž vyrážíme na vodu.

Bečvárka

Bečvárka

Ve středu 28. října se letos konal další ročník sjezdu říčky Bečvárky. Obtížnost toku je v kilometráži značena jako ZW – WW I, ale o legraci není nouze.

Rio Botičo obrazem

Rio Botičo obrazem

Minulou neděli otevřela klapku Hostivařská přehrada a vodáci tak mohli opět vyrazit na oblíbenou podzimní akci zvanou Rio Botičo. Možná kvůli deštivému počasí z poslední doby pustila hráz více vody než obvykle, a tak se do roury ani nedalo vjet. O to větší „zábava“ to potom byla cestou. Koukněte se na výběr fotek od Žraloka.

Vodácké muzeum se otevírá

Vodácké muzeum se otevírá

Jistě jste někdy procházeli loděnicí, otírali rukou zaprášené laminátky a říkali si, že tyhle lodě by se hodily leda tak do muzea. Vyhodit je je škoda (přeci jen jsou děravé keni součástí historie oddílu), ale na vodu už byste se s nimi vydat nemohli. Kdyby tak nějaké to muzeum vodáctví bylo… A ono bude!

Pařížov se plní vodou – bude Doubrava?

Pařížov se plní vodou – bude Doubrava?

Minulý týden nám přišly do redakce fotky, které nás moc nepotěšily. Byl na nich vyfocen stav vody v pařížovské přehradě, která pouští vodu na tradiční podzimní akci Zamykání Doubravy.