Články


Zajímavosti
Čištění Ohře

Čištění Ohře

se koná 25. dubna 2010. Pořadatel akce – vodácká půjčovna Dronte hledá dobrovolníky na tuto akci. Pokud vám není lhostejné jak vypadají naše řeky, přijďte pomoci s čištěním řeky. Čistí se dvacetikilometrový úsek z Kynšperku nad Ohří do Královského Poříčí. Čistit se bude nejen koryto řeky, ale i okolí řeky.

Zajímavosti
3. ročník čištění Přírodního parku Orlice

3. ročník čištění Přírodního parku Orlice

Akce se koná 17. – 18. 4. 2010. Pořadatel KDM Hradec Králové zve na akci všechny vodáky, kterým není lhostejný stav okolí koryta řeky Orlice. Bude se čistit úsek z Kostelce nad Orlicí do Hradce Králové (cca 50 km), který je rozdělený na dva dny. Součástí akce bude i slavnostní zahájení otevírání řeky Orlice.

Zajímavosti
HYDROparáda – vaše nominace, díl 2.

HYDROparáda – vaše nominace, díl 2.

Nechte se inspirovat několika odpověďmi, které k nám do redakce dorazily jako první, když jsme na počátku tohoto roku vyhlásili naši anketu o titul nejkrásnější řeky v ČR. Máte stejné favoritky jako Franta „Bobr“ Zvěřina, Honza Hrubeš a Petr „Žralok“ Marek? Čtěte a napište!

Seakajak
Zimní Slapy – 4. ročník

Zimní Slapy – 4. ročník

Tak máme za sebou další ročník zimního poježdění po Slapské přehradě. A jaký byl? No, vzhledem k charakteru letošní zimy musím být skromný a říct jen: hlavně, že vůbec byl! Ale vezměme to po pořádku…

Zajímavosti
Herbertovské zimní hry II

Herbertovské zimní hry II

Letošním hrám počasí opravdu přálo. Zatím, co v loňském roce byl sníh měkký až rozbředlý, letos celý den krásně mrzlo (-5/-1), ba i slunce vystrčilo tykadla. Sraz byl stanoven na sobotu, desátou hodinu ranní… Následovaly tréninky a nezbytná příprava zázemí.

Turistika
Klejnárka 28.2.2010

Klejnárka 28.2.2010

Tak už je to pomalu zase tady. V sobotu 27.2. se na nás sluníčko smálo a přišla ta správná chuť vyrazit si na vodu. Pár telefonátů, ale nikdo se moc nechytal. Večer už ale bylo všechno jinak. Volá mi kamarád Bohouš, že se druhý den po obědě sjede Klejnárka. Sešlo se nás šest, což zase nebylo vzhledem k počasí tak málo.

Turistika
Zimní putování po Labi

Zimní putování po Labi

[b][i]aneb Jak jsme nedojeli do Brandýsa…[/i][/b] Tak jako v minulých letech jsem naplánoval i na letošek 3 vodácké akce během zimní sezóny. První z nich se konala o víkendu 23. – 24.1. V plánu bylo pokračovat ve splouvání Labe v úseku z Nymburka do Brandýsa n/L. Mělo to být pohodových 30km…

Zajímavosti
HYDROparáda – divoká voda v Česku

HYDROparáda – divoká voda v Česku

Jak se vám líbila HYDROparáda divokých řek v letošním prvním vydání HYDROmagazínu? Dopadlo pořadí TOP 20 podle vašeho gusta nebo byste své oblíbené řeky uspořádali jinak? Nebo jste dokonce tu svou nejmilejší v žebříčku vůbec nenašli? Teď máte možnost vše uvést na pravou míru. HYDROparáda pokračuje. Každý z nás má jistě mezi českými řekami nějakou tu svou favoritku, které právě teď může dát svůj hlas!

Vydaná čísla
HYDRO 1/10 – Divoká voda v ČR

HYDRO 1/10 – Divoká voda v ČR

  No tak je to tady vodáčkové naši zlatí. HYDRO 1/2010. Ani to nebolelo a váš nejoblíbenější vodácký magazín na světě se ladně přehoupl do osmého ročníku. Pravda trošku bolestivou změnu letošek přinese, a to že, jak jistě už víte z minulého čísla, HYDRO vyjde jen čtyřikrát za rok. Jestli vám kvůli tomu úsměvy trošičku zhořkly vězte, že až uvidíte, jak je hned první číslo pěkně tlusťoučký, bude se vám dál klidně pádlovat. Tak ať to jezdí!

Divoká voda
Krajské kolo MČRE v Šumperku

Krajské kolo MČRE v Šumperku

V Šumperku proběhne poslední únorovou sobotu krajské kolo Olomouckého kraje mistrovství ČR v eskymování. Všechny vodáky zvou pořadatelé TYDRA, půjčovna lodí a Dům dětí a mládeže Vila Doris Šumperk ve spolupráci s Akademií Vodák Sport a ČSK.