Redakce Hydromagazin

Články autora

Střední Vltava na seakajaku

Střední Vltava na seakajaku

Už dlouho jsme s Mírou přemýšleli, co jsou to ty síkajaky a tak jsme si jednoho dne řekli, že je vyzkoušíme. Kde jinde než na matičce českých řek – na Vltavě.

Nová vodácká autobusová linka Vyšší Brod – Boršov

Nová vodácká autobusová linka Vyšší Brod – Boršov

Na nejfrekventovanějším vodáckém úseku v naší zemi – Vltavě z Vyššího Brodu do Boršova se vodáci letos dočkali jedné převratné novinky. Přibyla další možnost jak se dopravovat podél řeky a sice vodáckou autobusovou linkou. Pojďme se na tento počin podívat trochu podrobněji.

Do Rakouska v pátek 13.

Do Rakouska v pátek 13.

V pátek třináctého jsme vyrazili směr Německo, kde jsme vyzvedli můj kajak a pak tradááá k řece Loisach. 100km za hranicí nám exlo auto a od toho okamžiku nešlo startovat klíčkem, takže zbytek zájezdu jsme startovali strkáním , ale to nás rozhodně nemohlo zastavit…

Gumotex Seawave vyrazí na Sibiř

Gumotex Seawave vyrazí na Sibiř

Dobrodruh a vodák Marek Šimíček se v létě chystá na veliký podnik. Jíž po několikáté ve své kariéře chce vyrazit na dlouhou vodáckou výpravu na Sibiř. Nyní konkrétně do okolí jezera Bajkal a také na jezero samotné. V plánu má uplout až 1600 km. Aby měl jistotu, vydal se zatím na testovací plavbu okolo Chorvatského ostrova Krk, kde [url=http://www.nafukovacilode.cz/nafukovaci-kajak-seawave newwindow]kajak Seawave[/url], který ho bude celé léto doprovázet, zkoušel. Přečtěte si jeho plány na letní cestu, dojmy z lodi a také jak si Chorvatsko užil.

Nudistický SUP závod (video)

Nudistický SUP závod (video)

Napadlo vás někdy zajezdit si na lodi nahatí? Vězte, že několik příznivců paddleboardingu už to napadlo a dokonce budou mít letos svůj první oficiální závod nazvaný The Nude SUP Challenge. Závod se uskuteční na Floridě 6. září tohoto roku. V této době probíhá na stejném místě i Surf Expo. Pojďte se tedy podívat o čem nudistický SUP je.

Soutěž o nafukovací kajak SEAWAVE!

Soutěž o nafukovací kajak SEAWAVE!

HYDROmagazín ve spolupráci s firmou [url=http://www.nafukovacilode.cz newwindow]Gumotex a.s.[/url], výrobcem nafukovacích člunů, přináší soutěž o nafukovací člun SEAWAVE. Tato loď je naprostou novinkou ve flotile Gumotexích lodí. Jedná se o loď vhodnou na turistické pádlování a jednodušší vyjížďky po moři. Recenze kajaku SEAWAVE vyjde brzy v magazínu NA VODU! 2014 a firma Gumotex se rozhodla věnovat testovaný kus výherci této soutěže.

Salza – řeka učitelka

Salza – řeka učitelka

Salza je nádherná rakouská řeka, sjízdná po většinu sezony, a čeká vás tu čistá voda a pěkné peřeje až do obtížnosti WW III. Proráží si koryto alpskými štíty, údolí je místy široké, ale většinou se jedná o úzký kaňon s několika soutěskami. Pro vodáky má Salza dvě části. Lehčí, vhodnou i pro začátečníky, a obtížnější, na které si užije i zkušený vodák.

Bagry v Labské soutěsce

Bagry v Labské soutěsce

Od Filipa Karáska, známého ve vodáckých kruzích spíše pod přezdívkou Filous, dorazila do HYDROredakce várka šokujících fotek z Labské soutěsky. Větších komentářů asi netřeba, necháme hovořit obrázky pořízené o uplynulém víkendu.

Testování kajaků a vodácká škola na kanále České Vrbné <br>tento víkend 7.-8. 6. 2014

Testování kajaků a vodácká škola na kanále České Vrbné <br>tento víkend 7.-8. 6. 2014

Ahoj vodáci. Rádi bychom Vás pozvali na testovací víkend na kanále v Českém Vrbném. Akce bude jak pro zkušené vodáky, kteří si chtějí vyzkoušet různé modely lodí, tak pro ty co, se chtějí na vodě něco naučit.

NA VODU! – letní vodácký průvodce &lt;br&gt;(stahujte zdarma)

NA VODU! – letní vodácký průvodce <br>(stahujte zdarma)

NA VODU! je zbrusu novým vodáckým magazínem, který nahradil několik let vycházející HYDROspeciál. Jedná se o časopis určený pro začínající a méně zkušené vodáky, kteří se chystají na (svoji první) letní vodáckou dovolenou. Je k dispozici zcela ZDARMA ve vodáckých půjčovnách, kempech a dobrých obchodech nebo si jej můžete ZDARMA stáhnout v pdf. Odkaz naleznete právě v tomto článku.