Články


Turistika
Pyranha Cup – ČPV Svratka

Pyranha Cup – ČPV Svratka

26. 6. 2011 se koná další ze závodů Českého poháru vodáků. Start závodu je pod hrází vodního díla Vír I. Kvůli nedostatku vody je trať závodu zkrácena, jede se pouze k vyrovnávačce Vír II !! Trať je dlouhá 3 km a obtížnost je klasifikována jako WW II–I.

Turistika
Jak pobavit davy na Jihlávce

Jak pobavit davy na Jihlávce

Jihlávku jezdím už asi 35 let, ale na to, co se nám podařilo ztropit letos, jen tak nezapomenu, spíše ale nezapomenou ti, co nás potkali. Tentokrát jsem se rozhodl přibrat i rodiče dětí z našeho kroužku a taky zase po nějaké době provézt manželku, přece jen už je to dost dlouho, co jsem ji naposledy domlátil ve válci na Svratce. Vyrazili jsme s tím, že bravurní ladnou jízdou na lehké vodě budeme v klidu a s elegancí proplouvat mezi davy nezkušených, jen občas pohlídáme děti (Ema a Matěj, 7 a 12 let) na druhé deblovce, aby se jim něco nestalo. Skutečnost byla poněkud jiná.

Divoká voda
Itálie 2011

Itálie 2011

Už jsem si nějakou dobu nepočetl na stránkách HYDROwebu o divoké vodě, takže přidávám k dobru pár řádků z našeho jarního výletu po italské zemi.Vodácky i krajinově proslulý Piemont a Tessin přilákají každoročně desítky pádlerů, takže není divu, že si i naše brněnská skupinka nejoblíbenější destinaci naplánovala. Extra den volna díky Velikonocům celé akci jen nahrával, ale vodní stavy už bohužel ne.

Turistika
Letní Blanice

Letní Blanice

18. – 19. června 2011 se koná další ze závodů Pyranha Cup – Český pohár vodáků. Letos to bude už 38. ročník závodu na trati [url=http://amapy.centrum.cz/mapa/blanicestart newwindow]hráz v. d. Husinec[/url] s [url=http://amapy.atlas.cz/mapa/blanice-cil newwindow]cílem[/url] ve Strunkovicích nad Blanicí. Trať je dlouhá 11 km a její obtížnost je klasifikována jako WW II.

Turistika
Vavřinečák v zimě

Vavřinečák v zimě

Řeky, říčky a potoky nám v posledních dnech zamrzly a tak vodáci posmutněli. Na další vodácké radovánky si musí chvíli počkat. Podívejte se ale, jak to vypadalo v Toušicích ve čtvrtek ráno. Občas by to chtělo ledoborec, ale plasťák by to asi taky zvládl.

Rafting
Nominace juniorů na MS 2011

Nominace juniorů na MS 2011

Raftové mistrovství světa se letos koná v Kostarice na Pacuare River. MS dospělých na R6 bude 5. – 10. října a junioři budou bojovat o cenné medaile 13. – 17. října. O tom kdo z juniorů do Kostariky pojede už je rozhodnuto.

Turistika
HYDROreview: kajak Gumotex Solar 410 C

HYDROreview: kajak Gumotex Solar 410 C

Nafukovací kajak Solar 410 C je možné označit za stylově čistý: když nafukovací loď, tak nafukovací se vším všudy! Nafukovací trup složený klasicky ze tří segmentů, nafukovací sedačky, nafukovací opěrky pro nohy.

Turistika
41. ročník Sázavského pádla

41. ročník Sázavského pádla

Tak už mu táhne na padesátku. Pro mnohé to může jistě znamenat důvod k zamyšlení. Říká se, že v tom věku leckdo propadá trudomyslnosti. Naštěstí se zdá, že „pádla“ se to nijak netýká. Do páté dekády vyrazil tento závod dětských vodáckých oddílů s chutí být ještě lepší a také s novými nápady.

Zajímavosti
Řeky nejsou smetiště

Řeky nejsou smetiště

Na řece Divoké Orlici byl vyčištěn úsek z Doudleb nad Orlicí do Hradce Králové (cca 55 km), na Tiché Orlici úsek Borohrádek (jez) – Albrechtice nad orlicí (cca 8 km). Jednalo se už o 4. ročník čištění řeky Orlice.

Slalom a sjezd
Pak že na Otavě nebyla voda…

Pak že na Otavě nebyla voda…

Otava není příliš vodnatá řeka a v letošním obdobích sucha, kdy na ní byl zrušen nejeden vypsaný závod, je průtok vody minimální. Kde jsou ty doby kdy se závody na Otavě jezdily nahoře na soutoku Vydry s Křemelnou a na březích ležely zbytky ledů a sněhu.