Články


Turistika
Chrudimka se opravdu povedla

Chrudimka se opravdu povedla

Když mi Bobr před čtvrt rokem volal, že se mu podařilo pohnout kolečkem na výpusti přehrady Seč I a že se odtud poprvé pojede organizovaně Chrudimka, měla jsem radost s ním. Pro něj to znamenalo spoustu jednání s úřady před akcí, další jednání s majiteli pozemků v místech výstupu a nástupu a pak konečná organizace splutí.

Turistika
Řecko a Albánie 2011

Řecko a Albánie 2011

Po týdenním putování za řekami Langafzas, Arachtos, Kalaritikos, Voidomatis na severu Řecka (WW II–III+), jsem se s Řeckem nerada loučila. Měla jsem před očima fotky kamarádů ze zájezdu do Albánie v roce 1995, na kterých byly většinou jen suché vyprahlé kopce, chudoba vesnic a bunkry, které jsou všude.

Turistika
Na víkend s nafukovačkou

Na víkend s nafukovačkou

Velké procento vodáků preferuje kajak, další početná skupina, většinou spíše turističtěji orientovaná, dává přednost plastovým či laminátovým kánoím a v posledním letech se stále častěji setkáme i s vodáky, kteří jezdí na kánoích nafukovacích.

Seakajak
Turecko viděné z moře

Turecko viděné z moře

Turecko? To je turecké hospodářství, jak praví klasik, a taky pádlování. Do Turecka jsme vyrazili na Vánoce roku 2009. Jeli jsme cestovat, poznat nový kraj a zvyky, lézt a také pádlovat. To jsme sice dělali jen dva dny, ale stálo to zato. Zvolili jsme jen dva dny, neboť to bylo v době, kdy jsme s mořskými kajaky teprve začínali.

Zajímavosti
Být venku pro mě znamená žít

Být venku pro mě znamená žít

Na vodě byste žádný rozdíl nepoznali: statečně se v kajaku pere s peřejemi nebo brázdí mořský příboj. A protože je bojovnice, plně soběstačná je i na břehu, byť před třemi lety po pádu z koně od pasu dolů ochrnula. Jen prostě musí některé věci dělat jinak.

Rychlost a maratony
Outdoortrophy

Outdoortrophy

13. srpna 2011 bude v Lingenau v Rakousku soupeřit mezinárodní sportovní elita v desáté Outdoortrophy, na jednom z nejtěžších světových štafetových závodů. Klání, které je složeno ze čtyř náročných disciplín, se zúčastní řada světových šampiónů.

Divoká voda
Zajícova (ú)spěšná norská mise

Zajícova (ú)spěšná norská mise

Letos jsem absolvoval Norsko tak trochu jako jízdu v rychlíku. Pouhých osm dní mělo stačit na sjetí několika řek kolem města Otta a absolvování Sjoa River Festivalu. V pondělí odpoledne jsem sednul na letadlo směr Oslo a večer jsem již trénoval na závodní trati na úseku Amot.

Rychlost a maratony
SMS.cz Adrenalin Cup

SMS.cz Adrenalin Cup

Na start 15. ročníku unikátního extrémně náročného závodu čtyřčlenných štafet se letos postavilo rekordních 56 týmů. Závod čtyřčlenných štafet, a zároveň MČR v extrémních sportech vyhrál tým Opel (viz foto) ve složení Jan Kubíček, Tomáš Ledník, Jan Škarnitzl a Lukáš Kubričan v čase 03:23:13.

Freestyle
Splitwheel

Splitwheel

Splitwheel je figura, se kterou přišel EJ a vyhrál díky ní mistrovství světa na Occoe v roce 1993. To byla doba, kdy (podle jeho slov) firmy začaly vyrábět lodě na rodeo a začala éra retentivních figur.

Rychlost a maratony
České Budějovice – Praha

České Budějovice – Praha

12. – 14. srpna 2011 se koná druhý ročník obnoveného maratonského závodu České Budějovice – Praha. Přijeďte si změřit své síly v tomto náročném závodě. Pořadatel závodu SPORT Zbraslav vás srdečně zve.