Články


Zajímavosti
Shořela loděnice

Shořela loděnice

Dnes vám přinášíme tragickou a smutnou zprávu, která patři spíše do vodácké černé kroniky. Velká nehoda otřásla v noci z pátku 6.2. na sobotu 7.2. vodáckým klubem SK Jihlava. Již nadpis článku, myslím, dostatečně vypovídá o tom, jak velké neštěstí postihlo vodáky z SK Jihlava.

Turistika
Expedice Bulharsko 08

Expedice Bulharsko 08

Po dlouhých přípravách konečně vyrážíme do krajů vodácky téměř nepoznaných. I přes usilovné shánění informací se nám nepodařilo sehnat téměř žádné důvěryhodné tištěné podklady a tak vyrážíme za vodáckými zážitky víceméně jen podle rad několika kamarádů vodáků kteří tyto toky navštívili před námi.

Zajímavosti
POZOR NA DRUHÉ PIVO aneb co dělaj vodáci v zimě

POZOR NA DRUHÉ PIVO aneb co dělaj vodáci v zimě

Každej přece ví, že ty nejlepší nápady vznikaj v hospě a to mezi prvním a třetím pivem, myslim alespoň ty trochu rozumný. Mluvit o tom může třeba můj kamarád Jirka Hlaváček ze Sušice, který se takhle přes pivo a jednu sázku dostal k zorganizování extrémního štafetového závodu – Bobikap.

Divoká voda
Vánoční Galicie I.

Vánoční Galicie I.

Letošní vánoce jsem strávil pádlováním v Galicii. Opět jsem se nechal strhnout myšlenkou dobrého pádlování přes zimu a tak jsem 19. prosince nasedl do auta spolu s dalšími sedmi lidmi a vyrazili jsme na netradiční svátky do 2500 km vzdálené destinace.

Divoká voda
Vánoční Galicie II.

Vánoční Galicie II.

Minule jste se dozvěděli o našem počínání v první části zájezdu. O skvělém startu, který naplno potvrdil pravidlo, že první vyhrání z kapsy vyhání. O útrapách s místními staviteli vodních elektráren naprosto všude. Dnes se přesuneme do Portugalska a zjistíme, zda se tady situace změnila.

Seakajak
Po stopách Elbačůny

Po stopách Elbačůny

Při počasíčku, který nám v těchto dnech panuje za okny, jsem si nemohl nevzpomenout na naší podzimní akci. Na přelomu září a října jsme se vydali s partičkou kámošů obeplout ostrůvek v Tyrhénském moři. Žádnej velkej krok do neznáma to nebyl, protože jsme mnozí okolo Elby už pádlovali…

Zajímavosti
Kalendář Dukla 2009

Kalendář Dukla 2009

Tak schválně. Kterej kalendář zdobí vaší zeď nad postelí, v chodbě a na záchodě. Letos jich zase vyšlo jako hub v okolí Jaslovskejch Bohunic. My jsme vám pár tipů před Vánocema dali, ale na jeden kalendář jsme trochu zapomněli. Na Dukelský hrdiny. Nafotil je pan Saudek a musím říct že někteří se „pěkně povedli“.

Vydaná čísla
HYDRO 1/09 znovuobjevený Balkán

HYDRO 1/09 znovuobjevený Balkán

Tak si představte, kamarádi, že za půl roku bude HYDROmagazínu už šest a půl roku. To to letí co? A k vám do schránek a do prodejen letí první letošní číslo. Třicáté sedmé v pořadí. Když odečtete od čísla třicet sedm počet písmen názvu vašeho oblíbeného časopisu, tak tolik mi je právě let a… říkáte si že mi hrabe? To máte úplnou pravdu. Už potřebuju zase pádlovat. Naštěstí je tady to nové číslo, jak jsem říkal. HYDRO 1/09. Pojďme se tedy na něj podívat.

Zajímavosti
Vítejte na novém HYDROwebu!

Vítejte na novém HYDROwebu!

Vážení a milí vodáci, vodačky, čtenářky a čtenáři. Starý dobrý HYDROweb, takový jak jej znáte už skoro šest let, se nám – a možná i Vám – začal zdát už opravdu starý a čím dál tím méně dobrý. Přišel tedy čas nahradit ho novým a, jak doufáme, ještě lepším webem. Vítejte proto dnes na novém HYDROmagazínu.cz!

Jak na to?
O lodích a lidech

O lodích a lidech

Čím dál více lidí se mě ptá na věci, které mnozí z nás mají vryty tak hluboko pod kůží, že je považují za samozřejmé. Ne však pro každého. Proto vám chci poskytnout pár užitečných rad a fíglů, které vám pomůžou k ještě větší radosti z vašich nejoblíbenějších hraček, ať je to kajak, singl, nebo obyčejná „otevřenka“.